Boeken over Gerrit Rietveld

Op deze pagina zie je de top 3 van de beste boeken die over Gerrit Rietveld en zijn werk zijn geschreven. Dit zijn de boeken die niet mogen ontbreken in je boekenverzameling over Gerrit Rietveld, de Stijl, kunst, meubelontwerpen, design of architectuur in het algemeen.

Gerrit Rietveld (Ida Van Zijl)

Gerrit Rietveld

Deze 240 pagina’s tellende hardcover is geschreven in het Engels. Het is een heel erg compleet boekwerk over het leven en over het werk van Gerrit Rietveld. Het boek is geschreven door Ida van Zijl, curator in het Centraal Museum in Utrecht. Zij geeft Rietveld de aandacht die hij verdient heeft. Dit zeer complete werk over Gerrit Rietveld’s leven en werk gaat verder dan alleen De Stijl. Ida van Zijl maakt een uitstap naar de bredere Avant Garde en het functionalisme. Ook brengt ze minder bekend werk van Rietveld in beeld, op het gebied van architectuur. Wim Crowel, de beste Nederlandse grafische ontwerper, heeft zich ontfermt over de vormgeving van het boek. Het boek is dan ook een rijke mix van prachtige foto’s en een fascinerend verhaal.

Bestel het boek nu direct via onderstaande button bij Bol.com voor € 60,99.

Koop bij bol.com

De stoel van Rietveld + Film (Marijke Kuper)

De stoel van Rietveld

Deze 192 pagina’s tellende paperback is tweetalig. De inhoud is zowel in het Nederlands als het Engels weergegeven. Het boek draait om de wereldberoemde rood-blauwe Rietveld Stoel die een icoon is geworden voor “De Stijl”. De bijgeleverde DVD bevat de documentaire “De stoel van Rietveld” die in beeld is gebracht door de filmmaker Lex Reitsma en kunsthistorica Marijke  Kuper.

Bestel het boek (inclusief de film op DVD) nu direct via onderstaande button bij Bol.com voor € 24,99.

Koop bij bol.com

Rietveld meubels om zelf te maken

rietveld meubels om zelf te makenDit 128 pagina’s tellende boek is tweetalig. De inhoud is zowel in het Nederlands als het Engels. De schrijvers, Peter Drijver en Johannes Niemeijer, geven in dit boek naast algemene informatie over Gerrit Rietveld en zijn werk ook werkinstructies om zelf Rietveld’s meest bekende meubelen na te bouwen. In het boek zijn van Rietveld’s meest bekende ontwerpen uitgebreide werkbeschrijvingen en tekeningen opgenomen om de originelen perfect na te kunnen bouwen. Met dit boek heb je de perfecte mogelijkheid om je eigen Rietveld meubelen te maken.

Bestel het boek nu direct via onderstaande button bij Bol.com voor € 24,99.

Koop bij bol.com